Manchester City uiterst slagvaardig: Guardiola verwelkomt gewenste aanvaller

Manchester City uiterst slagvaardig: Guardiola verwelkomt gewenste aanvaller

01-07-2016 09:22
35

Manchester City heeft zijn tweede aanwinst van deze zomer vastgelegd. Nolito komt over van Celta de Vigo en tekent een verbintenis voor vier seizoenen in het Etihad Stadium, meldt de club van coach Pep Guardiola. Eerder werd Ilkay Gündogan al gestrikt.

Hoeveel met de transfer gemoeid is maken beide clubs niet bekend, maar naar verluidt ontvangt Celta de Vigo zo'n achttien miljoen euro. De 29-jarige vleugelaanvaller speelde drie seizoenen voor de Galiciërs. In 103 wedstrijden scoorde hij 39 keer. Dat leverde hem deze zomer een plek in de Spaanse EK-selectie op. Nolito begon in alle duels van La Furia Roja in de basis.

De aanvaller was trefzeker in het duel met Turkije (3-0), maar kon niet voorkomen dat Spanje tegen Italië in de achtste finale het onderspit dolf. Door de uitschakeling van Spanje kon wel de transfer naar Manchester City worden afgerond. Het betekent voor Nolito een hereniging met Guardiola, met wie hij eerder kort samenwerkte bij FC Barcelona. Zijn oude club was naar verluidt ook in de markt.

"Ik ga mijn uiterste best doen. Hopelijk kan ik Manchester City helpen met het winnen van wedstrijden", reageert Nolito op de clubsite. Hij heeft een hoge pet op van Guardiola. "Hij is één van de beste managers in de wereld. Hij kan helpen mij verder te ontwikkelen en het beste uit mijzelf te halen." De Spanjaard gaat met rugnummer 9 spelen.