Krul reist wereld over: Ik ben nog vrijgezel, heb geen huis in Nederland

Krul reist wereld over: "Ik ben nog vrijgezel, heb geen huis in Nederland"

03-07-2016 13:48
5

André Krul speelde voor FC Utrecht, Telstar, AGOVV en FC Groningen, maar vergaarde pas echt bekendheid als globetrotter. De 29-jarige doelman is nog niet klaar met reizen.

Na avonturen in Malta, Colombia, Puerto Rico en België keerde hij vorig jaar terug in Nederland bij SC Cambuur. Inmiddels zit hij in Japan. Iwaki FC, getraind door Pieter Huistra, is zijn nieuwe werkgever. "Thuis waren ze er niet door verrast, dat ik weer naar het buitenland wilde", zegt Krul tegen Voetbal International. "Mijn ouders zijn het gewend, trouwens ook van mijn broertje. Die heeft in Taiwan en China gewerkt."

En dan terwijl de Krulletjes vroeger niet bepaald wereldreizigers waren. "Vroeger kwamen we niet verder dan Texel. We vierden iedere vakantie in Nederland", vervolgt de doelman, die nu echter volop van zijn vrijheid geniet. "Ik ben nog vrijgezel, heb geen huis in Nederland. Nu ik die vrijheid heb, wil ik die benutten."

"Ik kon naar clubs in Spanje, maar ik vond het avontuur in Japan en het verhaal van Iwaki interessanter. Het is bij Iwaki niet het bekende verhaal dat een geldschieter ergens binnenstapt en zich inkoopt. Deze club is vanuit het niets opgericht door kledingmerk Under Armour. We beginnen op het laagste niveau en de club wil binnen tien jaar in de J-League – het hoogste niveau - uitkomen."