Update: Go Ahead, PEC en middenvelder lossen problemen op: deal afgerond

Update: Go Ahead, PEC en middenvelder lossen problemen op: deal afgerond

06-07-2016 19:26
65

PEC Zwolle beraadt zich op juridische stappen tegen Dario Tanda. De 21-jarige middenvelder tekende zondag een tweejarig contract bij streekgenoot Go Ahead Eagles, maar ook PEC had naar eigen zeggen een (mondeling) akkoord met Tanda. 

Gerard Nijkamp, technisch directeur in Zwolle, is not amused. "Wij hebben een sterke zaak. De overeenkomst staat zwart op wit. Ik heb de mailwisseling met zijn zaakwaarnemer en die laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. Wij staan in ons recht en gaan ons beraden op stappen. Maar dat dit een staartje krijgt, staat wel vast, want dit heb ik nog nooit meegemaakt", legt hij uit aan de Stentor. 

Go Ahead wast ondertussen de handen in onschuld. "Het ligt niet in onze aard om een speler bij een andere club weg te kapen. Volgens de informatie van de zaakwaarnemer van Tanda was er geen overeenstemming met PEC Zwolle", aldus voorzitter Edwin Lugt. "Wij waren op basis van die informatie vrij om te handelen. Er was daarom voor ons ook geen enkele reden om contact op te nemen met PEC Zwolle."

Update 6/7 19.26: De overstap van Tanda naar Go Ahead is in kannen en kruiken. De promovendus laat dat woensdagavond weten via de officiële kanalen. 'De ontstane situatie was voor Go Ahead, PEC Zwolle en het management van Tanda reden om rond de tafel te gaan zitten en duidelijkheid te verkrijgen. Er is op een constructieve manier met elkaar gesproken en inmiddels kunnen alle betrokken partijen melden dat de kou uit de lucht is', valt er te lezen.