NAC heeft spits officieel binnen: 'Ze wilden me in de winter al huren'

NAC heeft spits officieel binnen: 'Ze wilden me in de winter al huren'

08-07-2016 11:08
4

NAC Breda heeft officieel een nieuwe spits. De tweebenige Cyriel Dessers komt over van Sporting Lokeren. De Bredanaars hebben de transfer via hun officiële kanalen aangekondigd. 

Dessers is blij dat hij voor de Parel van het Zuiden kan gaan spelen. "NAC wilde me tijdens de winter al huren, dat toont dat ze me er absoluut bij wilden. Tijdens de thuiswedstrijden zit hier gemiddeld 12.000 man op de tribunes. Ik zie dit dan ook niet als een stap terug maar als een stap opzij", vertelt hij aan Het Nieuwsblad, dat benieuwd was waarom Dessers instemde met een transfer naar het tweede niveau van Nederland.

Bij Lokeren werd hij lang gezien als een beloftevolle spits, maar afgelopen seizoen mocht hij bijna nooit meedoen. Bij NAC wil hij die problemen natuurlijk zo snel mogelijk vergeten. "Mijn tweede seizoen bij Lokeren bracht niet wat ik ervan verwacht had, om verschillende redenen. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd en kijk enorm uit naar deze nieuwe kans", aldus Dessers.

Hans Smolders, technisch directeur van NAC, is blij dat Dessers is binnengehaald. 'Met Dessers hebben we de beoogde spits binnen. Al jarenlang volger, ben blij dat hij voor NAC kiest', schrijft hij op Twitter.