'Moeilijke beslissing' in Breda: NAC-verdediger stopt per direct met voetballen

'Moeilijke beslissing' in Breda: NAC-verdediger stopt per direct met voetballen

11-07-2016 12:33
4

Michael Dingsdag hangt per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 33-jarige verdediger van NAC Breda gaat aan de slag in de jeugdopleiding van de Jupiler League-club. NAC meldt dat maandag via de officiële kanalen. 

Een jaar geleden nam De Parel van het Zuiden Dingsdag over van Grasshopper Club Zürich. Zijn contract in Breda liep nog door. "Het was een moeilijke beslissing om te stoppen met voetballen, maar ik heb er de afgelopen tijd met veel mensen over gesproken. Toen ik bij NAC begon was er al een ambitie om jeugdtrainer te worden en NAC geeft mij de mogelijkheid deze droom te verwezenlijken", vertelt de oud-speler van onder meer Vitesse en sc Heerenveen.

"Ik ben er trots op dat ik mijn actieve voetballoopbaan mag afsluiten als NAC-speler en ga nu mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding te bewonderen zijn in het Rat Verlegh Stadion", vervolgt hij. "Ik wil alle NAC-supporters bedanken voor het afgelopen seizoen. Sportief kwam er niet uit wat we hadden gehoopt, maar jullie onvoorwaardelijke steun voor de club heeft mij erg geraakt."