FC Twente geeft openheid over Ziyech-transfer: 'Die fase is inmiddels wel voorbij'

FC Twente geeft openheid over Ziyech-transfer: 'Die fase is inmiddels wel voorbij'

13-07-2016 10:00
47

Door de financiële malaise bij FC Twente richt de club zich deze zomer vooral op het aantrekken van huurlingen van grote buitenlandse clubs. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft onder meer aangeklopt bij Manchester City.

"We moeten het niet ingewikkelder maken dan het is, het gaat puur om het huren van enkele talentvolle jongens", zegt Van Leeuwen in de nieuwe Voetbal International. "Daar hebben de wat grotere clubs er over het algemeen wel genoeg van." FC Twente rondde dinsdag al de huurdeal van Dylan Seys af. De negentienjarige aanvaller kwam over van Club Brugge.

Stefan Thesker wordt, voor een bedrag onder de vijftigduizend euro of indien daarboven met toestemming van de KNVB, wel definitief overgenomen van Greuther Fürth. Verder wil FC Twente nog vijf tot zes nieuwe spelers halen, waaronder een vleugelspeler, een linksback en enkele middenvelders.

"Er zal nu eerst financiële ruimte gemaakt moeten worden", vervolgt Van Leeuwen. "Dat zou kunnen door de verkoop van Hakim Ziyech. Het kan snel gaan, al is het niet aannemelijk dat hij deze week al gaat. De fase dat clubs denken hem goedkoop te kunnen oppikken is inmiddels voorbij. Ze hebben in de gaten dat we ons niet laten afschepen."