China kijkt naar Eredivisie: 'Mensen blijven 's nachts op omdat Vitesse speelt'

China kijkt naar Eredivisie: 'Mensen blijven 's nachts op omdat Vitesse speelt'

Gepubliceerd: donderdag 14 juli 2016 om 08:17do 14-07-2016 om 08:17

Yuning Zhang wordt in China aanbeden door tientallen miljoenen voetballiefhebbers, maar zelf lijkt hij zich daar weinig van aan te trekken. De negentienjarige spits van Vitesse beseft echter terdege dat de verwachtingen in zijn geboorteland hoog zijn.

"Ik ben de hoop van het Chinese voetbal. Iedereen focust zich op mij. Dat komt omdat ik de enige Chinees ben in de nationale ploeg die in Europa speelt. Eerder waren we met meer. Vrienden van mij speelden in Portugal, maar zijn teruggekeerd naar China", zegt Zhang in De Gelderlander.

Vorige maand kreeg de aanvaller er in één klap miljoenen fans bij, toen hij twee keer scoorde bij zijn debuut voor de nationale ploeg in een duel met Trinidad & Tobago. "De verwachtingen waren al hoog, maar zijn na mijn debuut alleen maar hoger geworden. Heel veel mensen blijven in China ook 's nachts op omdat Vitesse speelt. En dan weten ze nog niet eens zeker of ik minuten ga maken."

Zhang is in ieder geval sterk begonnen aan de voorbereiding. Hij was trefzeker in de eerste oefenduels van Vitesse, tegen Shakhtar Donetsk en KV Oostende. In de concurrentiestrijd met Abiola Dauda om de spitspositie ligt hij op pole-position. "Ik werk hard omdat ik komend seizoen meer minuten wil maken in het eerste elftal. Basisplaats? Dat zou mooi zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws