Elia is tevreden over nieuwe teamgenoot: Die jongen is echt een versterking

Elia is tevreden over nieuwe teamgenoot: "Die jongen is echt een versterking"

15-07-2016 08:32
14

Feyenoord won afgelopen seizoen de KNVB Beker. De eerste prijs sinds 2008 voor de Rotterdammers. Als het aan Eljero Elia ligt, is het ook niet de laatste prijs. 

"De beker was de eerste prijs sinds 2008", begint Elia tegenover Voetbal International. "Deze groep is alleen maar sterker geworden. Iedereen voelt de focus. Mijn rol moet beslissend zijn. Daarvoor ben ik hier. Al weken voor de bekerfinale vertelde de trainer mij dat juist iemand als ik in grote en belangrijke wedstrijden het verschil kan maken. Dat wil ik nog meer laten zien."

Feyenoord kreeg tot op heden één versterking. "Met de nieuwe spits (Nicolai Jorgensen, red) hebben we voorin ook meer mogelijkheden. We kunnen straks afwisselen op basis van wat er in een bepaalde wedstrijd wordt gevraagd. Die jongen is echt een versterking." Tijdens een oefenduel met Rijnsburgse Boys (1-5) viel de chemie tussen Woudenberg en Elia ook op. "Dat ging lekker inderdaad."

"Ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen, die jongen bleef komen, dat is ook heerlijk, geeft ook weer extra opties en mogelijkheden. Feyenoord staat er gewoon erg goed voor. Schrijf maar op. Ik ben gebleven om kampioen te worden." Zaterdag wacht de eerste serieuze krachtproef voor de Rotterdammers. Na wedstrijden tegen RKSV Driel (16-0) en Rijnsburgse Boys (1-5) wacht nu Anderlecht.