Genietende Lukoki krabbelt terug: De wereld ziet er nu heel anders uit

Genietende Lukoki krabbelt terug: "De wereld ziet er nu heel anders uit"

15-07-2016 23:16
4

Ineens hoeft Jody Lukoki niet meer zo nodig te vertrekken bij het Bulgaarse Ludogorets. Met zijn doelpunt deze week in de voorronde van de Champions League ziet de wereld van de oud-Ajacied er ineens heel anders uit.

Lukoki was woensdag tegen Mladost Podgorica (2-0) trefzeker, en dat betekende pas zijn eerste doelpunt in dienst van Ludogorets. Een jaar geleden namen de Bulgaren hem voor een miljoen euro over van PEC Zwolle.

"Dit was natuurlijk een heel mooi moment voor mij", zegt Lukoki tegen Voetbal International. "Ik maakte mijn eerste doelpunt en deed dat ook nog eens in de voorronde van de Champions League. Dat is het hoogst haalbare podium voor een voetballen. Genieten!" 

Een vertrek uit Bulgarije is nu minder logisch. "De wereld ziet er nu heel anders uit. Als je speelt, ben je automatisch gelukkig. Ik heb de club laten weten dat ik weg wilde, maar ik heb ook altijd gezegd dat ik hier heb getekend om te slagen. Als ik blijf spelen is er geen reden om te vertrekken."

Helemaal uitgesloten is een transfer niet. "De trainer en de technisch directeur willen dat ik blijf. Zij hebben gezegd dat het normaal is dat het eerste jaar bij de club lastig is. Misschien hebben ze wel gelijk en had ik te weinig geduld. Ik heb een goede pot gespeeld en het loopt goed in de voorbereiding. De transfermarkt is nog anderhalve maand open. Ik wacht rustig af of ik blijf spelen."

Over belangstelling hoeft Lukoki niet te klagen, wnat Roda JC, Willem II en NEC informeerden al eens naar de 23-jarige speler.