'Ajax hoeft PAOK-smaakmaker niet te vrezen: transfer is aanstaande'

'Ajax hoeft PAOK-smaakmaker niet te vrezen: transfer is aanstaande'

17-07-2016 14:44
8

De Slowaakse aanvaller Robert Mak speelt momenteel voor PAOK Saloniki, de tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League, maar is op weg naar een nieuwe club. RSC Anderlecht en Zenit Sint-Petersburg zijn de opties.

Inmiddels heeft Anderlecht interesse getoond in Mak, zo weet PAOK24. Als het daadwerkelijk tot een transfer komt, is dat goed nieuws voor Ajax. Mak staat namelijk bekend als één van de smaakmakers van PAOK. De Belgen hebben naar verluidt al een bod van 3,5 miljoen euro uitgebracht. Anderlecht is echter niet de enige ploeg die interesse heeft. Ook het Russische Zenit wil de speler hebben.

Mak heeft nog een contract tot medio 2017 en lijkt aan een stap hogerop te denken. Vorig seizoen was hij nog goed voor twintig doelpunten en drie assists in 46 wedstrijden. Mak kwam in het verleden ook uit voor FC Nürnberg en de beloften van Manchester City. Hij heeft verder dertig caps voor de nationale ploeg van Slowakije op zijn naam staan. Op het EK in Frankrijk speelde hij drie wedstrijden.