Jans: Misschien is het een teken dat onze ster rijzende is in Europa

Jans: "Misschien is het een teken dat onze ster rijzende is in Europa"

19-07-2016 12:34
13

Hachim Mastour maakt indruk in zijn eerste weken bij PEC Zwolle. Trainer Ron Jans is evenwel beducht voor het hoge verwachtingspatroon rond de achttienjarige technicus.

Mastour kwam op huurbasis over van AC Milan. "Hij kan alles met een bal, dat bleek twee jaar geleden al op YouTube", zegt Jans over de international van Marokko. "Het grootste gevaar is dat enorme verwachtingspatroon." Bij Málaga wist hij de verwachtingen niet waar te maken. Mastour kwam slechts vijf minuten in actie voor de Spaanse club. "Hij is nog zo jong. We willen hem in de luwte brengen, maar ik denk dat we veel plezier aan hem kunnen beleven."

Wedden

Meer odds

Zwolle stapt dinsdag in het vliegtuig voor een bliksembezoek aan Athene. De ploeg van Jans traint 's avonds op Griekse bodem en zal woensdag een oefenwedstrijd afwerken tegen Panathinaikos. "Misschien is het een teken dat onze ster rijzende is in Europa. We werden uitgenodigd voor dit duel. Met FC Groningen heb ik in het verleden ook weleens zulke wedstrijden gespeeld, tegen Olympiakos, AEK Athene en FC Porto. Voor ons is dit een goede test en een mooie ervaring."

Rick Dekker en Wouter Marinus zijn er niet bij op Griekse bodem. De twee kampen met knieklachten. De van Paris Saint-Germain gehuurde middenvelder Gustavo Hebling heeft last van zijn hamstrings en kan zijn talent zo nog altijd niet etaleren.