Gudmundsson voor drie miljoen naar 'familieclub' in de Premier League

Gudmundsson voor drie miljoen naar 'familieclub' in de Premier League

19-07-2016 13:52
4

Johann Berg Gudmundsson speelt komend seizoen in de Premier League. De oud-speler van AZ en international van IJsland heeft een contract bij promovendus Burnley getekend.

Dat maakt de kampioen van het Championship dinsdag bekend. Gudmundsson komt voor ongeveer drie miljoen euro over van Charlton, dat zelf degradeerde naar de League One. Gudmundsson, die van 2009 tot en met 2014 bij AZ speelde, tekent een contract tot medio 2019. Hij is de eerste zomeraankoop van Burnley.

Wedden

Meer odds

Gudmundsson heeft zijn transfer te danken aan een sterk seizoen in het Championship. De IJslander onttrok zich aan de malaise van zijn ploeg en kroonde zich met 11 assists tot assistkoning van het Championship. Op het voorbije EK stond hij bij IJsland elke wedstrijd in de basis en had hij één assist achter zijn naam.

"Het is fantastisch om hier te zijn", reageert Gudmundsson op de clubsite. "Het was een goed seizoen voor mezelf, maar helaas niet voor Charlton." Zijn nieuwe club Burnley voelt nu al goed aan. "Het voelt als een familieclub, iedereen is hecht. De sfeer rond de club is fantastisch. Toen we vorig seizoen tegen Burnley speelden viel me dat al op. Ik wilde hier dus absoluut heen."