Vijf transferopties Van Persie: supersub bij Barça, Rome óf MLS-avontuur

Vijf transferopties Van Persie: supersub bij Barça, Rome óf MLS-avontuur

20-07-2016 16:15
7

Een terugkeer naar de Premier League lonkt voor Robin van Persie. Stoke City, de club van zijn maatje Ibrahim Afellay, zou zéér geïnteresseerd zijn in de diensten van de bijna 33-jarige aanvaller van Fenerbahçe. Tal van clubs zijn de afgelopen maanden aan RVP gelinkt. Waar zou de alltime topscorer van Oranje nog één of twee mooie seizoenen kunnen beleven? VoetbalPrimeur doet vijf transfersuggesties. 

FC Barcelona
Nee hoor, we hebben écht niet de illusie dat Van Persie naar Nou Camp wordt gehaald als serieuze concurrent voor het gouden trio Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez. Feit is wél dat de landskampioen deze zomer een aanvaller zoekt die komend seizoen wil fungeren als backup voor MSN, paraat staat bij blessures en vermoeidheid én genoegen neemt met zo'n 20 á 25 wedstrijden, vaak als invaller. Heeft Van Persie het in zich om één of twee seizoenen te genieten op de Barça-bank?

Wedden

Meer odds

Southampton
Stoke, Middlesbrough, Crystal Palace - nee, dat zijn nu niet direct de clubs waar wij RVP komend seizoen zien spelen. De linkspoot gedijt het beste in een elftal dat wil aanvallen, dat op de helft van de tegenstander speelt. Waar hij het middelpunt is en een hoofdrol kan opeisen. Bij Southampton is een mooie vacature ontstaan na het vertrek van Graziano Pellè richting China. Bovendien heeft Ronald Koeman een geoliede machine achtergelaten voor zijn opvolger Claude Puel. Ook West Ham United - dat hartstochtelijk op zoek is naar een nieuwe spits - zou een mooie optie kunnen zijn. 

https://gyazo.com/199c6d50e632fdfcd65904ca40fd5e23

Paris Saint-Germain
In de Franse competitie staat PSG op eenzame hoogte. Het vertrek van superster Zlatan Ibrahimovic is een aderlating, maar niemand twijfelt eraan dat de landskampioen komend seizoen weer ongenaakbaar zal zijn in de Ligue 1. Kersvers technisch directeur Patrick Kluivert is nog op zoek naar een spits die de concurrentie kan aangaan met Edinson Cavani. Het 06-nummer van Van Persie zal-ie vast wel in z'n telefoon hebben staan, toch? 

SS Lazio
Lazio is één van de clubs die de afgelopen maanden door Italiaanse en Turkse media met regelmaat aan Van Persie is gelinkt. De nummer acht van de Serie heeft na het afscheid van WK-legende Miroslav Klose dringend een nieuwe nummer 9 nodig. Kijk eens naar spitsen als Antonio Di Natale en Luca Toni: de Italiaanse competitie is een walhalla voor goalgetters die in de herfst van hun carrière zijn aanbeland. Leuke bekomstigheid is natuurlijk de aanwezigheid van Ricardo Kishna, Stefan de Vrij en Wesley Hoedt in Rome. Kevin Strootman schijnt ook ergens in de buurt te wonen. 

New York City FC
Begin augustus tikt Van Persie de 33 aan - te jong voor een voetbalavontuur in de Major League Soccer? Wellicht juist een perfect moment. in De Verenigde Staten kan hij nog meerdere jaren knallen. Alleen al de aanwezigheid van maestro Andrea Pirlo bij New York City FC zou voor RVP een reden moeten zijn om die club als serieuze optie te zien. Ook David Villa en Frank Lampard lopen rond bij het ambitieuze franchiseteam van Manchester City. Leuk detail: met Patrick Vieira, trainer van NYC FC, speelde de Nederlander nog samen bij Arsenal.