Schilder baalt: 'Heb ik daar nou 250 wedstrijden in de Eredivisie voor gespeeld?'

Schilder baalt: 'Heb ik daar nou 250 wedstrijden in de Eredivisie voor gespeeld?'

22-07-2016 11:56
20

Robbert Schilder vertrok deze zomer na vier jaar bij FC Twente. De dertigjarige linkspoot gaat transfervrij op zoek naar een nieuwe club, omdat hij weer op het middenveld wil spelen. Zowel het buitenland als de Eredivisie zijn een optie.

Schilder werd in Enschede voornamelijk als linksback ingezet. Dat vond hij maar niets. "De laatste wedstrijden bij FC Twente heb ik door omstandigheden weer op het middenveld gespeeld. Ik voelde het plezier terugkomen. Maar op de trainingen kwamen jongens naar me toe: 'So, je speelde wel goed. Heb je vaker op het middenveld gespeeld?'", zegt de oud-Ajacied tegen Voetbal International.

"Dat deed toch een beetje pijn", vervolgt Schilder. "Heb ik daar nou meer dan 250 wedstrijden in de Eredivisie voor gespeeld? Voor deze waardering?, denk ik dan." Hij plaatst het echter meteen in perspectief. "Ik moet het ook niet overdrijven. Als ik ze in de Champions League zie bikkelen, dan denk ik: Jeetje, wat stel ik weinig voor, hè? De Champions League is heerlijk ontnuchterend. En als ik ingrijpend nieuws hoor, realiseer ik me weer hoe onbelangrijk ik ben."

"Voetbal is belangrijk, voetballers worden op een voetstuk geplaatst, maar eigenlijk doen we er helemaal niet toe", aldus Schilder, die stelt dat er inmiddels 'een paar dingen' spelen. "Het zou mooi zijn als ik een belangrijke middenvelder kan worden in de Eredivisie, laten zien wat ik in me heb. Die frustratie wegspelen. Ik heb het gevoel dat ik iets heb recht te zetten."