Lukaku verruilt België voor Serie A: Italianen betalen drie miljoen

Lukaku verruilt België voor Serie A: Italianen betalen drie miljoen

22-07-2016 20:24
3

De transfer van Jordan Lukaku naar het Italiaanse Lazio Roma is eindelijk in kannen en kruiken. De linksachter, wiens naam ook kort bij PSV viel, heeft de medische testen met glans doorstaan en tekent een contract voor drie seizoenen in de Italiaanse hoofdstad. Lukaku is ook bekend als broertje van Romelu Lukaku van Everton.

De transfer van de Rode Duivel komt niet uit de lucht vallen. Na een sterk seizoen bij de Oostende, die zijn vertrek wereldkundig maakt, werd hij al beloond met een selectie voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Bovendien had de linksachter nog maar een contract tot medio 2017, waardoor een vertrek deze zomer voor de hand lag.

Lukaku speelde drie seizoen bij Oostende. Die club kocht hem in 2014  van RSC Anderlecht voor 500.000 euro, nadat het Lukaku al een jaartje had gehuurd. De Belgische club doet een gouden zaak met deze transfer, want Lazio Roma zou drie miljoen euro, plus eventuele bonussen, op tafel leggen voor de linksback. Bovendien verkreeg Oostende ook een doorverkooppercentage van twintig procent.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie