De Ridder had geen trek in Ajax-rentree: 'Raiola zei: gek als je het niet doet'

De Ridder had geen trek in Ajax-rentree: 'Raiola zei: gek als je het niet doet'

Gepubliceerd: zondag 24 juli 2016 om 08:38zo 24-07-2016 om 08:38

Daniël de Ridder (32) zit al ruim een jaar zonder club, maar officieel is de voormalig rechtsbuiten van onder meer Ajax, RKC Waalwijk en SC Cambuur nog altijd niet gestopt. Op een lucratief aanbod uit bijvoorbeeld China of het Midden-Oosten zal hij sowieso niet ingaan, vertelt hij aan het Parool. 

"Dat ga ik niet doen. Dan heb ik opnieuw niet de vrijheid die ik zo koester. Ik heb eerlijk gezegd ook goed verdiend de laatste jaren. Ik heb mijn inkomsten niet vergokt of over de balk gesmeten. Dat scheelt ook. Het is een cliché, maar het gaat niet alleen om geld. Niet meer, kan ik beter zeggen", aldus de routinier, die afgelopen seizoen bij Studio Sport debuteerde als analist.

Vroeger draaide het wél om geld, bekent hij. "In de eerste jaren van mijn carrière speelde het salaris wel degelijk een rol. Ik kon na Celta de Vigo terug naar Ajax. Maar ik kon ook naar Birmingham, waar ik aanzienlijk meer ging verdienen. Mijn zaakwaarnemer Mino Raiola zei: je bent gek als je het niet doet.' Ik dacht: take the money and run."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws