Hij staat in de basis omdat hij op dit moment de beste spits van Ajax is

"Hij staat in de basis omdat hij op dit moment de beste spits van Ajax is"

26-07-2016 12:12
133

Ajax treedt dinsdagavond in de eerste ontmoeting met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League naar alle waarschijnlijkheid aan met Kasper Dolberg. De entourage rond het Deense talent is er blij mee.

"Het is het bewijs dat de trainer (Peter Bosz, red.) in hem gelooft", vertelt Jens Steffensen, zaakwaarnemer van Dolberg (18), aan Tipsbladet. "Het laat ook zien dat Kasper een groot talent is. Hij staat in de basis omdat hij op dit moment de beste spits van Ajax is. Ik weet niet of hij Arek Milik eruit kan houden, want hij is natuurlijk wel een ster. We zullen zien."

Milik is er dinsdagavond niet bij, omdat hij nog niet wedstrijdfit is na het EK met Polen. Dolberg krijgt daardoor de kans. Steffensen: "Of ik dat verrassend vind? Nee, totaal niet. Hij heeft er het talent voor en gaat zeker niet voor de lol meedoen. Kasper is er klaar voor."

Dolberg, die in mei van dit jaar een vijfjarig contract ondertekende, loopt sinds januari 2015 rond in Amsterdam. "Kasper kon ook naar clubs uit de Bundesliga, maar daar heeft hij nee tegen gezegd", aldus de belangenbehartiger. "Samen kozen we voor Ajax. Het is dé plek om te groeien. De basisplaats van Kasper is het bewijs dat we gelijk hebben."