PSV ziet volgende doelman afhaken: zes weken 'out' na Oranje-toernooi

26-07-2016 19:56
1

Doelman Yanick van Osch van PSV staat voorlopig aan de kant. De negentienjarige keeper is geblesseerd geraakt en kan naar verwachting de komende zes weken niet spelen, meldt het Eindhovens Dagblad. Een scheurtje in de ellepijp is de boosdoener.

De doelman liep de blessure op tijdens de wedstrijd tegen Duitsland om plaatsing voor het WK onder 20, net na de uitschakeling op het EK onder 19, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Het duel met Duitsland eindigde in 2-2. In de laatste minuut van de verlenging blesseerde Van Osch zich, maar keepte nog wel de aansluitende strafschoppenreeks. Uiteindelijk werd deze gewonnen door Duitsland.

Voor PSV is het de tweede tegenvaller op keepersgebied. Eerder viel Luuk Koopmans al geblesseerd uit, hij is waarschijnlijk tot de winterstop niet beschikbaar. Hidde Jurjus werd al van De Graafschap overgenomen om zijn plek als derde keeper in de selectie van trainer Phillip Cocu over te nemen.