'Vitesse, Groningen en PEC voeren verhitte transferstrijd om vleugelverdediger'

'Vitesse, Groningen en PEC voeren verhitte transferstrijd om vleugelverdediger'

Gepubliceerd: woensdag 27 juli 2016 om 22:38wo 27-07-2016 om 22:38

FC Groningen, Vitesse en PEC Zwolle hebben allen het oog laten vallen op Leonardo Aquina. De verdediger speelt momenteel bij Portuguesa SP, een club uit de Braziliaanse Serie C. Officieel is hij eigendom van Inter de Limeira. 

Het Braziliaanse medium Esportes meldt de belangstelling uit Nederland woensdagavond. Scouts van de drie Eredivisie-ploegen zouden afgelopen weken bezoekjes hebben afgelegd aan Zuid-Amerika om de negentienjarige Aquino van dichtbij te bekijken en met zijn entourage te praten. De zaakwaarnemer van de tiener bevestigt dat een transfer dichtbij is voor zijn cliënt. "Het zal voor Portuguesa moeilijk worden om hem te behouden. We hebben met vertegenwoordigers uit Nederland goede gesprekken gevoerd."

Eerder deze zomer werd ook PSV gelinkt aan Aquino. De naam van de landskampioen wordt nu niet genoemd door het Braziliaanse medium. Zowel Groningen, Vitesse als PEC is actief op zoek naar een nieuwe linksback. Bart van Hintum vertrok uit Zwolle en koos voor een transfer naar Turkije, terwijl Groningen afscheid nam van onder meer Lorenzo Burnet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws