Heracles vergeet zichzelf te belonen bij indrukwekkend debuut in Europa

28-07-2016 20:36
31

Heracles Almelo heeft donderdagavond kennisgemaakt met de harde wetten van Europees voetbal. Het Portugese FC Arouca had negentig minuten lang niets te vertellen, maar ging wel met een gelijkspel naar huis: 1-1.

Veel had Heracles niet te duchten van Arouca, dat afgelopen seizoen op de vijfde plek eindigde in de Primeira Liga. De thuisclub was in het Polman Stadion véél sterker. Al na een minuut spelen had het 1-0 kunnen staan, maar Jaroslav Navratil mikte oog-in-oog met de Portugese doelman te hoog.

In het vervolg van de eerste helft bleef Heracles de bovenliggende partij, werd de sluitpost van de tegenstander ook getest, maar vielen er geen doelpunten te noteren. Aan de andere kant hoefde Bram Castro niet één keer in actie te komen. Na rust leek het alsnog goed te komen voor Heracles.

Paul Gladon, de opvolger van de naar AZ vertrokken Wout Weghorst in de spits, kreeg na 53 minuten de bal voor zijn voeten en tekende voor de 1-0. Heracles kreeg vervolgens nog steeds kans na kans om de score verder uit te bouwen, maar dat lukte niet.

In de slotfase kreeg de thuisclub zelfs alsnog de Portugese deksel op de neus. De eerste de beste kans was raak voor Arouca, dat in de negentigste minuut op 1-1 kwam door een doelpunt van Gegé. Over een week is de return in Portugal.