'Milik-transfer tekent totale gekte': '30 miljoen voor een speler die 8 waard is'

'Milik-transfer tekent totale gekte': '30 miljoen voor een speler die 8 waard is'

Gepubliceerd: vrijdag 29 juli 2016 om 08:04vr 29-07-2016 om 08:04

De transfer van Arek Milik van Ajax naar Napoli tekent de totale gekte op de transfermarkt deze zomer. Dat stelt Rob Jansen. Wat hij nu allemaal ziet gebeuren, heeft de Nederlandse voetbalmakelaar niet eerder meegemaakt.

"Het rijst de pan uit allemaal", zegt Jansen in het Algemeen Dagblad. "We hebben de transfer van Higuaín gehad naar Juventus van negentig miljoen euro. Ik schat in dat we deze zomer nog wel een keer over de honderd miljoen gaan." Hij ziet de hoge tv-gelden in Engeland als katalysator. "Onderin de Premier League krijgen ze nog meer tv-gelden dan wij in Nederland allemaal bij elkaar."

"Het wordt daarom de gekste zomer ooit", vervolgt Jansen. "En als je eenmaal honderd miljoen euro betaalt voor een speler, is dertig al snel niet zoveel meer. Terwijl het dat natuurlijk wel is! Dertig miljoen euro voor een speler die eigenlijk acht waard is. Ja, dan kun je spreken van een gekte. Maar is het erg? Ik denk het niet."

Technisch directeur Max Huiberts van AZ dacht met Vincent Janssen (twintig miljoen naar Tottenham Hotspur) de Eredivisie-deal van de zomer te maken. "Misschien heeft Overmars de voorzitter van Napoli wel gewezen op de Janssen-transfer. Zo van: de nummer vier van Nederland heeft hun topscorer voor meer dan twintig miljoen verkocht. Wij zijn de nummer twee, dus dan moet je nóg meer betalen voor onze topscorer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws