Onbegrip bij Pochettino: 'Waarom neemt hij de corners? Hij is een spits'

Onbegrip bij Pochettino: 'Waarom neemt hij de corners? Hij is een spits'

Gepubliceerd: maandag 1 augustus 2016 om 12:36ma 01-08-2016 om 12:36

Mauricio Pochettino, manager van Tottenham Hotspur, snapt niet dat zijn spits Harry Kane zoveel kritiek te verwerken kreeg tijdens het afgelopen EK. Tijdens het toernooi in Frankrijk, dat voor Engeland eindigde met een nederlaag tegen IJsland, was Kane vaak de gebeten hond.

Kane was bij Engeland verantwoordelijk voor de standaardsituaties en dat bleek geen groot succes. Pochettino snapt niet dat het zover moest komen. "Ik wil niemand bekritiseren, maar Harry is een doelpuntenmaker. Waarom neemt hij dan de corners en vrije trappen als doelpunten maken zijn kwaliteit is?", zegt de Argentijn tegen het Engelse Daily Mail.

De manager van de Spurs snapt dat er een zondebok moest worden aangewezen. "Wanneer je teleurstellende resultaten boekt wil je daar de oorzaak achter vinden en een schuldige aanwijzen. Harry stond in de basis met tien andere spelers. Het is niet alleen zijn verantwoordelijkheid. In voetbal moet je de verantwoordelijkheid delen. De verantwoordelijkheid ligt nooit bij één speler", aldus Pochettino.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws