PSV en Ajax laten Nederlandse stopper liggen: 'Absoluut potentie voor top-drie'

PSV en Ajax laten Nederlandse stopper liggen: 'Absoluut potentie voor top-drie'

06-08-2016 08:54
18

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag ziet dat Eredivisie-clubs steeds meer Duitse spelers halen. Daniel Schwaab werd opgepikt door PSV, terwijl Ajax Heiko Westermann strikte. Ten Hag begrijpt het, maar vindt het stiekem jammer dat Timo Letschert geen kans krijgt in de top van Nederland.

Ten Hag was tussen 2009 en 2012 werkzaam bij PSV en was niet verrast door de transfer van Schwaab. "Toen ik in Eindhoven werkte, stond hij bij PSV al op de scoutingslijst. Een goede speler", oordeelt Ten Hag. De trainer weet waarover hij praat, want hij werkte bij Bayern München. Afgelopen seizoen nam hij Rico Strieder, ook een Duitse speler, mee naar de Domstad.

Door de komst van de Duitsers was er bij Ajax en PSV geen plek meer voor Letschert. "Ik heb me erover verbaasd dat de Nederlandse topclubs Letschert niet hebben gepakt en ik vind het ook jammer", stelt Ten Hag. "Hij heeft absoluut de potentie voor de top-drie. Voor de kracht van de Nederlandse competitie is het geen goede ontwikkeling dat dit soort jongens zo snel vertrekken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.