Foppe maakt zich kwaad: Hij had drie joekels van auto's staan. Drie!

Foppe maakt zich kwaad: "Hij had drie joekels van auto's staan. Drie!"

06-08-2016 15:38
22

Foppe de Haan merkte de afgelopen maanden steeds vaker dat de kloof tussen hem en de twintigers van sc Heerenveen vaak (te) groot was. Het geld en de aandacht misvormen jonge spelers, vertelt de inmiddels gepensioneerde De Haan in een interview met de Volkskrant. 

"Geld is leuk, maar geld maakt veel dingen niet leuk. Ik kan het de jongens niet kwalijk nemen, maar kijk eens naar de salarissen. Kunnen ze dat waard zijn? Het stuit me tegen de borst", steekt de 73-jarige oefenmeester van wal. "Als je 18 bent en een miljoen verdient, ga je idiote dingen doen. De kans dat het misgaat, is groter dan de kans dat het goed gaat."

"Een van de jongens had drie joekels van auto's staan. Drie! Nu kan je het allemaal nog betalen, heb ik tegen hem gezegd, maar je geld is op voordat je het weet. Veertien dagen later reed hij in een kleinere auto en had hij een van de auto's verkocht. Soms werkt het", vervolgt hij. 

Hij stoorde zich steeds vaker aan spelers. "Ze zitten voortdurend naar hun iPhone te kijken. Dat ergerde me ook. Elk moment kwam dat ding weer tevoorschijn. Ze worden geweldig beïnvloed door hun omgeving, dat had ik in het begin niet zo in de peiling. Ik moest er rekening mee houden."