Groot feest bij Leicester City: toptarget van Koeman tekent voor vijf jaar bij

Groot feest bij Leicester City: toptarget van Koeman tekent voor vijf jaar bij

06-08-2016 17:52
2

Landskampioen Leicester City is erin geslaagd om Kasper Schmeichel te behouden voor de club. Het contract van de Deense goalie is met vijf jaar verlengd, melden The Foxes zaterdag via de officiële kanalen. 

De 29-jarige Schmeichel ligt nu tot de zomer van 2021 vast bij Leicester. De afgelopen maanden werd de goalie gelinkt aan met name Everton, dat naarstig op zoek is naar een nieuwe keeper en volgens Engelse media de hoofdprijs wilde betalen voor de zoon van Manchester United-legende Kasper Schmeichel. 

De sluitpost kiest nu dus voor een langer verblijf bij Leicester, dat afgelopen seizoen voor de stunt van de eeuw zorgde door de Engelse titel te veroveren en nu dus mag deelnemen aan de Champions League. Eerder slaagde de club er al in om ook topscorer Jamie Vardy en aanvoerder Wes Morgan langer te binden.

"Dit was een simpele keuze, ik heb het hier enorm naar mijn zin en kan niet wachten op het nieuwe seizoen", aldus Schmeichel in gesprek met Leicester City TV. De international van Denemarken maakte in 2011 de overstap van Leeds United naar Leicester.