Hart-situatie bij City 'walgelijk': Dit is niet de club waar ik heb gespeeld

Hart-situatie bij City 'walgelijk': "Dit is niet de club waar ik heb gespeeld"

17-08-2016 17:06
16

Joey Barton vindt de manier waarop Manchester City omgaat met Joe Hart schandalig. De doelman werd door de nieuwe manager Pep Guardiola veroordeeld tot de bank en zoekt nu met spoed naar een nieuwe werkgever.

"Het is walgelijk. Dit is niet de club die ik heb verlaten", zegt Barton, oud-speler van Manchester City, in gesprek met talkSPORT. "De club die ik verliet en de club die ik nu zie zijn twee totaal verschillende organisaties. De club waar ik voor heb gespeeld zou een speler die al zo lang rondloopt nooit behandelen zoals Joe nu wordt behandeld."

Guardiola heeft Willy Caballero boven Hart in de pikorde gezet en kijkt ondertussen naar het aantrekken van een nieuwe eerste doelman. "Het gaat om gezond menselijk fatsoen, hoe goed je als coach ook bent. Waarom hem zo behandelen? Hij is een international, iemand die, voordat het grote geld bij City kwam, naar een grotere club had kunnen gaan en betere dingen had kunnen doen, maar bij City is gebleven. Hij heeft niets fout gedaan om zo behandeld te worden. Zijn houding is niet slecht. Ik vind dit maar niets", aldus Barton, die samen met Hart speelde bij City.

Ondertussen lonkt een vertrek voor de Engelse doelman, die zelf zijn zinnen heeft gezet op een transfer en naar Duitsland en Spanje kan.