Update: Pescara maakt komst van Ajacied bekend: mogelijk debuut tegen Milik

Update: Pescara maakt komst van Ajacied bekend: mogelijk debuut tegen Milik

20-08-2016 19:20
24

Robert Muric vertrekt bij Ajax. Het Italiaanse Pescara huurt de twintigjarige aanvaller tot het einde van het seizoen van de Amsterdammers en hebben een optie tot koop bedongen.

Dat meldt De Telegraaf woensdagavond. Pescara heeft het papierwerk afgerond, waardoor niets een transfer van Muric naar de Serie A nog in de weg staat. Verwacht wordt dat hij donderdag wordt voorgesteld aan pers en publiek bij de Italiaanse promovendus. Over de hoogte van de koopoptie die Ajax en Pescara hebben afgesproken wordt niets gemeld.

Muric was al langer ontevreden in Amsterdam, waar hij sinds 2014 speelde. Hij kwam destijds over van Dinamo Zagreb. Vorig seizoen debuteerde hij onder de vertrokken Frank de Boer, maar tot een echte doorbraak kwam het nooit. Ook in de plannen van Peter Bosz kwam de jonge Kroaat dit seizoen niet voor, ondanks een redelijke voorbereiding. Muric speelde in totaal twee keer in de hoofdmacht van Ajax.

Update 20/8: De verhuur van Muric aan Pescara is zaterdag officieel bevestigd door de Italiaanse club. De twintigjarige Kroaat wordt dit seizoen door Ajax uitgeleend. Pescara promoveerde afgelopen seizoen naar de Serie A. Zondag speelt de club z'n eerste competitieduel van het nieuwe seizoen. SSC Napoli, de nieuwe club van Arek Milik, is de tegenstander.