PSV legde maanden geleden contact: 'Het enthousiasme straalde van hem af'

PSV legde maanden geleden contact: 'Het enthousiasme straalde van hem af'

19-08-2016 08:09
5

Bart Ramselaar was al maanden in beeld bij PSV. Een deal met FC Utrecht over de twintigjarige middenvelder leek afgelopen weekeinde nog af te ketsen, maar maandag kwam er schot in de zaak.

"Maandag hebben we toch weer contact gehad, mede op verzoek van Bart en Utrecht. Dinsdag hebben we gezeten en toen ging het eigenlijk vrij snel", zegt technisch manager Marcel Brands tegen PSV TV. De Nederlandse kampioen betaalt naar verluidt 4,3 miljoen euro exclusief bonussen. Daarnaast krijgt Utrecht bij een doorverkoop een percentage van de winst.

Het eerste contact van PSV en het kamp Ramselaar dateert van een paar maanden geleden. Toen werd onder meer de mogelijkheid besproken om de jeugdinternational nog een jaar bij Utrecht te stallen. "Maar hij was zelf heel stellig: 'Ik weet dat ik heel veel concurrentie heb bij PSV, maar ik wil zeker met het niveau van de trainingen al heel veel gaan leren'. Het enthousiasme straalde van hem af", verklaart Brands.

"Het is een jongen met heel veel dynamiek, een uitstekende wedstrijdinstelling en hij heeft ook creativiteit en scorend vermogen. En dat op een heel jonge leeftijd. Hij stak er in Nederland al uit", besluit Brands.