'Everton strijdt met Borussia Dortmund om City-doelman van 35 miljoen'

'Everton strijdt met Borussia Dortmund om City-doelman van 35 miljoen'

19-08-2016 08:34
4

Joe Hart is op weg naar de uitgang bij Manchester City. Het is echter onduidelijk of de 29-jarige doelman wordt verhuurd of verkocht. Daarover gaan tegenstrijdige berichten rond in Engelse media.

Het Everton van manager Ronald Koeman wordt hoe dan ook veelvuldig gelinkt aan Hart, die onder Pep Guardiola uit de gratie is geraakt in het Etihad Stadium. Hij moet de Argentijnse routinier Willy Caballero al boven zich dulden in de pikorde en vermoedelijk dient zich op korte termijn met Claudio Bravo een volgende concurrent aan.

Hart mag daardoor uitkijken naar een nieuwe club. Volgens The Manchester Evening News vertrekt de sluitpost waarschijnlijk op huurbasis, met Everton en Sevilla als belangrijkste kapers op de kust. The Sun is echter een heel andere mening toegedaan: Manchester City wil alleen meewerken aan een transfer en vraagt zo'n 35 miljoen euro. Naast The Toffees zou ook Borussia Dortmund interesse hebben.

Hart zag de bui in mei al hangen, nadat Manchester City de voorbije maanden in verband werd gebracht met Manuel Neuer, Marc-André Ter Stegen, Victor Valdes en dus Bravo. Koeman wilde donderdag niet veel kwijt over een mogelijke move voor de Engelsman. Maarten Stekelenburg is momenteel de eerste doelman in Liverpool.