Cillessen-transfer goed nieuws voor amateurs: 'Maar vooral mooi voor hem'

Cillessen-transfer goed nieuws voor amateurs: 'Maar vooral mooi voor hem'

Gepubliceerd: vrijdag 19 augustus 2016 om 19:08vr 19-08-2016 om 19:08

De mogelijke transfer van Jasper Cillessen naar FC Barcelona kan financieel ook voor De Treffers en NEC goed uitpakken. Als voormalige clubs van de doelman krijgen ook zij een vergoeding bij een overgang naar Spanje.

Tot de D'tjes keepte Cillessen voor De Treffers, alvorens NEC hem wegplukte uit Groesbeek. "Het was al mooi dat er een speler van ons de overstap naar NEC kon maken", aldus voorzitter Bert Janssen in gesprek met Voetbal International. "Later volgde de transfer naar Ajax, werd hij daar basisspeler en stond hij op het WK als eerste doelman van Oranje. Dat is ontzettend motiverend voor onze jeugd."

De transfers van Cillessen naar NEC en Ajax leverden De Treffers volgens Janssen 'bescheiden bedragen op'. De amateurs hebben bij een overgang van Cillessen naar Barcelona recht op een kwart procent van de transfersom. Gesuggereerd wordt dat de Catalanen Ajax tien miljoen euro willen betalen, wat betekent dat De Treffers 25.000 euro mag bijschrijven. Voor NEC, dat 4,75 procent krijgt, is dat bedrag 475.000 euro.

"Schitterend hoor, dat bedrag, maar we vinden het vooral mooi dat hij die stap naar Barcelona kan gaan maken. En NEC kan er weer een speler van halen", besluit Janssen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws