'Bosz maakt ruimte voor Cillessen en Gudelj, defensie niet op de schop'

'Bosz maakt ruimte voor Cillessen en Gudelj, defensie niet op de schop'

24-08-2016 08:27
54

Jasper Cillessen keert woensdagavond in het cruciale duel met FK Rostov terug in het doel van Ajax. Ook Nemanja Gudelj is fit genoeg om te starten in Rusland, zo verwacht althans het Algemeen Dagblad.

Cillessen bleef zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II nog aan de kant vanwege de perikelen rond zijn aanstaande transfer naar FC Barcelona. De Groesbeker werd vervangen door André Onana, die twee keer moest vissen tegen de Tilburgers (1-2). Gudelj ontbrak in dat duel vanwege klachten aan zijn rechteronderbeen. Zijn rentree gaat ten koste van jongeling Donny van de Beek.

Trainer Peter Bosz houdt verder vast aan de formatie die ook tegen Willem II binnen de lijnen kwam. Joël Veltman speelt als rechtsback en Davinson Sanchez staat naast Jaïro Riedewald in het centrum van de verdediging. Daardoor zit Kenny Tete opnieuw op de bank. Mitchell Dijks, die afgelopen weekend geblesseerd werd gewisseld, start gewoon als linksback.

Op het middenveld is er naast Gudelj plaats voor vaste waarden Riechedly Bazoer en aanvoerder Davy Klaassen. Bertrand Traoré is de diepe spits. Hij wordt geflankeerd door Anwar El Ghazi en Amin Younes.

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens het AD: Cillessen; Veltman, Sanchez, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Klaassen; El Ghazi, Traoré en Younes.