Spelersrapport: Weinig voldoendes bij teleurstellend Nederlands elftal

Spelersrapport: Weinig voldoendes bij teleurstellend Nederlands elftal

01-09-2016 22:41
70

Oranje stelde donderdagavond teleur in het verloren oefenduel met Griekenland (1-2). Dat is ook terug te zien in de beoordelingen. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jeroen Zoet - 6: De doelman van PSV had bij een goed schot van Kostas Fortounis een uitstekende redding in huis, en kon aan de gelijkmaker van Kostas Mitroglou weinig doen. Zoet zag er minder goed uit bij de 1-2, waar hij de bal slecht verwerkte.

Joël Veltman – 5: De Ajacied hebben we weinig gezien. Stond niet helemaal goed op te letten bij de gelijkmaker

Jeffrey Bruma - 4,5: Wat deed hij in hemelsnaam bij de 1-2? Verloor de bal kinderlijk eenvoudig op eigen helft en leidde daarmee de Griekse voorsprong in.

Daley Blind - 5: Zat ook een keer mis. Blind maakte de verkeerde keuze bij de gelijkmaker, en was daarom niet in de buurt om Mitroglou af te stoppen.

Jetro Willems - 5,5: Moet aanvallen toch veel meer kunnen brengen? Maakte ook deel uit van de Hollandse gatenkaas bij de gelijkmaker van Griekenland.

Georginio Wijnaldum - 5,5: Hopelijk kan hij tegen Zweden zijn stempel drukken op het middenveld van Oranje. Viel tegen Griekenland tegen, en kan veel beter. Zijn doelpunt kwam met enig fortuin in het doel terecht.

Kevin Strootman - 6: Nuttig op het Oranje-middenveld. Strootman brengt gif in het elftal. Gaan we, mits hij fit blijft, nog veel plezier aan beleven in de komende WK-kwalificatiecyclus.

Wesley Sneijder - 6,5: Eén van de weinige lichtpuntjes van dit Nederlands elftal. Toonde zo nu en dan zijn klasse. Was ook een keer dicht bij een doelpunt. Hij zag zijn poging van ver naast gaan.

Steven Berghuis - 5: Wilde wel, maar kwam tegen Griekenland totaal niet uit de verf. Gebrek aan wedstrijdritme?

Vincent Janssen - 7: Veruit de beste man van het veld. Stond met een knappe actie aan de basis van de 1-0, en had daarna zelf ook nog wel een doelpuntje verdiend.

Quincy Promes - 4: Waar is zijn Spartak Moskou-vorm? In Rusland speelt hij de pannen van het dak, maar is eenmaal in een Oranje-shirt onzichtbaar.

Invallers Bas Dost, Davy Klaassen, Jorrit Hendrix, Davy Pröpper en Luciano Narsingh speelden te kort voor een beoordeling.