AZ sluit lucratieve Henriksen-deal pas drie minuten voor deadline: Chaotisch

AZ sluit lucratieve Henriksen-deal pas drie minuten voor deadline: "Chaotisch"

02-09-2016 07:28
26

De transferperiode van AZ kende een hectisch einde met de verhuur én verkoop van Markus Henriksen aan Hull City. Omdat er te weinig tijd was het papierwerk te regelen wordt de Noor eerst verhuurd, waarna Hull in januari verplicht is hem voor zes miljoen euro over te nemen.

Dat meldt De Telegraaf. De deal werd pas drie minuten voor de deadline gesloten. "Het was een chaotische dag", zegt trainer John van den Brom. "’s Middags vertelde Markus nog dat-ie bij ons zou blijven. ’s Avonds na het oefenduel met AFC'34 (0-7) hoorde ik dat er toch weer beweging was en dat het hoe dan ook een race tegen de klok zou worden. Daarmee is geen woord te veel gezegd."

Overigens had AZ toen al een vervanger gevonden in de persoon van Iliass Bel Hassani, die voor 1,35 miljoen euro werd overgenomen van Heracles. Van den Brom kijkt tevreden terug op de transferperiode, waarin hij Henriksen én Vincent Janssen aan de Premier League kwijtraakte. "Dit is geweldig voor de reputatie van de club", zegt de AZ-coach. "Met Vincent Janssen en Markus Henriksen hebben er weer twee spelers vanuit AZ hun droomtransfer gemaakt."

"Dat is heerlijk om voor te houden aan de rest van de groep. Zij hebben gezien hoe snel het kan gaan. Daarnaast helpt het ook bij het aantrekken van nieuwe spelers. Iedereen weet nu welke stappen je kunt maken vanuit AZ en je ziet dat iemand als Vincent ook direct kan aanhaken bij een topclub als Spurs", aldus Van den Brom in De Telegraaf.