Paniek in België na 'totale chaos' onder Martinez: 'Leek wel met opzet'

Paniek in België na 'totale chaos' onder Martinez: 'Leek wel met opzet'

02-09-2016 12:14
18

Oranje verloor donderdagavond met 1-2 van Griekenland, maar ook in België beleefde men een avond om snel te vergeten. Roberto Martinez moet het ontgelden.

De bondscoach ging bij zijn Belgische debuut met 0-2 onderuit tegen Spanje, waar het ook 0-5 had kunnen zijn. Het klasseverschil was enorm. "Er werd veel verwacht van de match tegen Spanje. Bondscoach Martinez noemde het 'a fresh start', maar er was niets fris aan deze start", zag journalist Peter Vandenbempt van Sporza.

"Tegen Spanje kun je altijd verliezen, maar het gaat om de manier waarop: kansloos, machteloos, weggespeeld, driekwart van de wedstrijd achter een ongrijpbare bal gelopen in totale chaos... Ik vond het ontluisterend. Deze generatie is nooit zo hulpeloos geweest."

Ook Het Laatste Nieuws is kritisch op Martinez. 'We vragen ons af wat door het hoofd ging van Martinez, aan de rand van het veld. Hij corrigeerde heel weinig en wisselde ook niet of nauwelijks. Alsof hij met opzet alles op zijn beloop liet om te zien wie van zijn spelers bij machte was om het hoofd boven water te houden. Niemand, dus.'

En ook in Engeland klinkt er kritiek op de oud-manager van Wigan Athletic en Everton, maar vooral op de Belgische ploeg. 'Op sommige momenten leek het alsof Spanje een andere sport aan het beoefenen was dan de gastheren - zo goed was de passing, zo snel was de beweging.'