Opmerkelijk verhaal Heerenveen-aanvaller: 'Echt, er gebeurden bizarre dingen'

Opmerkelijk verhaal Heerenveen-aanvaller: 'Echt, er gebeurden bizarre dingen'

Gepubliceerd: vrijdag 2 september 2016 om 12:23vr 02-09-2016 om 12:23

Reza Ghoochannejhad heeft een bewogen periode achter de rug. De 28-jarige aanvaller, die deze zomer neerstreek bij sc Heerenveen, voelde zich in het buitenland soms net handelswaar, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Na periodes bij Heerenveen, Go Ahead Eagles en SC Cambuur kwam Reza in 2011 bij Sint-Truiden terecht, waar hij kennismaakte met Roland Duchâtelet, de markante Belgische zakenman en eigenaar van verschillende voetbalclubs. Duchâtelet bleek ook een flinke vinger in de pap te hebben bij Standard Luik en hij wilde de Nederlander van Iraanse komaf dan ook alleen naar die club laten gaan.

"Eigenlijk had ik geen keus", zegt Reza. "We waren in onderhandeling met Club Brugge, daar wilde ik graag naartoe. Maar Duchâtelet wilde me per se naar Luik halen. Hij had een zwak voor mij, vond me een goede voetballer. Aan iedere andere geïnteresseerde club vroeg de nieuwe eigenaar van Sint-Truiden ineens het vijfvoudige bedrag voor me. Hij was namelijk een goede vriend van Duchâtelet."

Reza weet maar moeilijk te ontsnappen uit het web. Na Standard werd hij naar Charlton Athletic geduwd, waar Duchâtelet ook eigenaar van is. "Echt, er gebeurden bizarre dingen. Op een gegeven moment had ik door hoe het spelletje werd gespeeld. Het had weinig meer met voetbal te maken. Ik ga er niet over zeuren, het was een mooie ervaring. Maar het pakte niet zo uit als ik had gehoopt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws