Louis van Gaal was misschien wel eerlijk, maar kwam zijn beloftes niet na

"Louis van Gaal was misschien wel eerlijk, maar kwam zijn beloftes niet na"

02-09-2016 14:55
9

Andreas Pereira heeft geen ervaringen met Louis van Gaal, zijn oude manager bij Manchester United. In een radio-interview spreekt de twintigjarige Belg zijn teleurstelling uit over de Nederlander.

Van Gaal haalde Pereira vorig seizoen bij de hoofdmacht van United en liet hem ook debuteren. In de zoektocht naar meer speelminuten stuurde de aanvallende middenvelder, die ook de jeugdopleiding van PSV doorliep, in januari hoe dan ook aan op een vertrek. Van Gaal liet hem niet gaan.

"Hij beloofde dat ik meer aan spelen toe zou komen in de tweede seizoenshelft", vertelt Pereira aan Beyond the Pitch. "Ik was teleurgesteld dat het niet gebeurde. Ik heb ervan geleerd, dat ik niet altijd moet uitgaan van het woord van de manager. Van Gaal was misschien wel eerlijk, maar kwam zijn beloftes niet na. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij een slechte manager is."

Pereira wordt dit seizoen door Manchester United verhuurd aan het Spaanse Granada. José Mourinho, de opvolger van Van Gaal, kon hem geen speeltijd garanderen op Old Trafford.