'Dat gedoe bij die nachtclub, pff… Ben zelf het meeste van de video geschrokken'

'Dat gedoe bij die nachtclub, pff… Ben zelf het meeste van de video geschrokken'

Gepubliceerd: vrijdag 2 september 2016 om 17:10vr 02-09-2016 om 17:10

Stefan Thesker kende bewogen jaren. Eerst werd hij betrapt bij het stappen en na zijn overstap naar Twente werd er teelbalkanker geconstateerd bij Thesker. Bij zijn terugkeer scoorde Thesker tweemaal tegen AZ (2-2). Is er nog steeds hoop nu Hakim Ziyech is vertrokken?

Eerst naar het verhaal dat voorafging aan de transferperiode. "Ik zat opgesloten in een achtbaan van emoties. Veel meer dan ik in die periode heb meegemaakt, kan een mens niet meemaken", stelt de speler in Voetbal International. Een supporter van FC Nürnberg, de rivaal van Theskers toenmalige club Greuther Fürth, verspreidde een video van het stappen. "Dat gedoe bij die nachtclub, pffff… Ik denk dat ik zelf nog het meest van die video ben geschrokken."

Dan naar het vervolg: Thesker nam een knobbeltje waar en dat knobbeltje bleek later kanker te zijn. "Ik, ziek? Onmogelijk. Een tumor? Je denkt er niet eens aan. Mijn moeder werkt in het ziekenhuis en sloeg alarm." Gelukkig maar, want een spoedoperatie volgde. Na maanden van herstel en moeilijke momenten beleefde Thesker een ultiem geluksmoment, met Twente tegen AZ. "Die twee goals tegen AZ waren een geweldige bevrijding. Ik was weer voetballer, dat gevoel alleen al…"

Hij bleef bij Twente, ook al kon Thesker in de 2. Bundesliga meer verdienen. Maar is Twente nog wel in staat goed te presteren zonder Ziyech? "Natuurlijk. Oude spelers gaan, nieuwe spelers komen; zo is de voetballerij. Hakim is een geweldige speler voor wie je echt gaat zitten. Je weet: als hij aan de bal komt, kan er iets bijzonders gebeuren. Maar je weet ook dat zo'n jongen op een gegeven moment naar een hoger niveau zal gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws