Andersen miste vriendelijkheid bij Ajax: 'Meer in het leven dan Playstation'

Andersen miste vriendelijkheid bij Ajax: 'Meer in het leven dan Playstation'

07-09-2016 12:55
15

Lucas Andersen probeert het na een mislukt verblijf bij Ajax in Zwitserland, waar hij voor Grasshoppers speelt. Zijn avontuur in het buitenland vond hij misschien wel moeilijker dan verwacht.

"Het moeilijkste als jonge speler is dat je plotseling helemaal alleen bent", zegt Andersen tegen Ekstra Bladet. "Op veel plaatsen is het niet zo gezellig als bij de Deense clubs, waar je iedereen kent en alles samen doet. Bij Ajax kon je dat ook wel vinden, maar het was niet hetzelfde. Mensen gingen niet op dezelfde manier met elkaar om, er was veel concurrentie. Er was geen ruimte voor vriendelijkheid."

Via Grasshoppers probeert Andersen nu op een andere manier de top te bereiken. "Mensen denken: ja, hoe moeilijk kan het zijn. Maar het is gewoon verdomd moeilijk om niet te spelen en als het niet goed gaat. Je kunt niet gewoon je beste vriend bellen en even gaan zitten om te ontspannen en te vergeten. Veel zitten alleen thuis. Het is natuurlijk leuk om de eerste drie dagen Playstation te spelen, maar er is meer in het leven dan dat."