Koeman ontkent paniekaankoop: Meer nodig dan Romelu Lukaku

Koeman ontkent paniekaankoop: "Meer nodig dan Romelu Lukaku"

09-09-2016 12:56
1

In het allerlaatste uur van de zomerse transferperiode versterkte Everton zich op huurbasis met Enner Valencia. De deal met West Ham United had veel weg van een paniekactie, maar dat wordt ontkend door Ronald Koeman.

De Everton-manager stelt dat Valencia al langer op het wensenlijstje stond, maar dat men op Goodison Park ook bezig was met Moussa Sissoko en Manolo Gabbiadini. "Valencia was eerder in de transferwindow al een optie", vertelt Koeman vrijdag op een persconferentie.

Valencia, die in alle drie de wedstrijden van West Ham in actie kwam dit seizoen, moet Everton meer opties geven in de punt van de aanval. "Hij kan als 9 spelen, maar ook als schaduwspits. Dat is goed voor ons. We hebben spelers nodig die op meerdere posities uit de voeten kunnen."

"Valencia heeft snelheid, is fysiek sterk, kan in verschillende rollen spelen en weet wat het is om een tegenstander af te jagen", vervolgt Koeman. "Natuurlijk hebben we Romelu (Lukaku, red.) als 9, maar we hebben meer nodig dan dat, ook vanwege het lange en waarschijnlijk moeilijke seizoen. Valencia zorgt voor die extra concurrentie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie