Ajax-transfer komt niet van de grond: Gevoel dat ik toch wilde vertrekken

Ajax-transfer komt niet van de grond: "Gevoel dat ik toch wilde vertrekken"

13-09-2016 16:36
8

Ajax en Leon Bailey was in principe een match made in heaven, maar tot een transfer kwam het deze zomer niet. De negentienjarige Jamaicaan bleef bij Racing Genk.

Ajax bracht meerdere biedingen uit op Bailey, maar Genk bleek onvermurwbaar. En dat terwijl de hoofdrolspeler een transfer naar Amsterdam best zag zitten. "Volgens mijn oorspronkelijke carrièreplanning zou ik hier twee seizoenen blijven, maar op een bepaald moment kreeg ik het gevoel dat ik toch wilde vertrekken", vertelt Bailey aan Sport/Voetbalmagazine.

Een overstap naar Amsterdam kwam na zijn overtuigende debuutseizoen bij Genk echter niet van de grond. "Uiteindelijk heb ik samen met technisch directeur Dimitri De Condé alles opgelost en besloot ik te blijven."

Bailey bekent dat hij problemen had met enkele personen bij Genk, maar wil niet dieper ingaan op de aard daarvan. "Het ging over persoonlijke problemen. Ik voelde me niet gelukkig over bepaalde zaken, maar dat ligt nu achter ons. Zonder die transfersaga zou ik nog steeds behandeld worden zoals vroeger. Nu is alles zoals ik het wil."