Verkouden Klaassen heeft niet zijn avond: Het was gewoon niet goed, klaar

Verkouden Klaassen heeft niet zijn avond: "Het was gewoon niet goed, klaar"

15-09-2016 23:38
11

Davy Klaassen baalde van zijn optreden tegen Panathinaikos donderdagavond in de Europa League. De aanvoerder miste tot overmaat van ramp een strafschop, maar was blij dat Ajax op een hectisch avondje in Athene aan het langste eind trok.

"Het was een heel hectische avond, er gebeurde heel veel", vertelde Klaassen na afloop voor de camera van FOX Sports, daarmee doelend op onder meer de drie rode kaarten. Hij zag dat Ajax slecht uit de startblokken kwam. "We wilden druk zetten, maar dat lukte niet. Daardoor werden de ruimtes veel te groot. Later zetten we dat om en doen we het wel goed."

Ajax moest toen al in de achtervolging door een goal van Marcus Berg. Via Bertrand Traoré en Jaïro Riedewald kwam het alsnog goed. De controleur scoorde in de rebound, nadat de niet geheel fitte Klaassen een strafschop had gemist. "Ik ben een beetje verkouden. Maar ik was fit genoeg om te spelen. Het was gewoon niet goed, klaar. Ik schiet hem heel slecht in, niet zoals ik ze normaal neem."

Hoe zorgde Ajax er in het restant voor dat de zege uit het vuur werd gesleept? "Allereerst door voor elkaar te blijven strijden en waar kan te blijven voetballen", aldus Klaassen. "Ik denk dat we dat op het laatst wel goed deden, zeker toen zij met negen kwamen te staan. Maar dan moeten we het wel beter uitspelen."