Veltman legt vinger op zere Ajax-plek: Zo groot als de Atlantische Oceaan

Veltman legt vinger op zere Ajax-plek: "Zo groot als de Atlantische Oceaan"

Gepubliceerd: vrijdag 16 september 2016 om 11:34vr 16-09-2016 om 11:34

Joël Veltman is vooral opgelucht dat Ajax drie punten overgehouden heeft aan het Europa League-duel met Panathinaikos (1-2). De verdediger van de Amsterdammers hoopt dat zijn ploeg nu de weg naar boven heeft ingezet.

"We wilden vooraf ook wat bewijzen in Europa; internationaal een keer een stap zetten", vertelt Veltman op de clubsite van Ajax. "Dat hebben we vandaag (donderdagavond, red.) goed opgepakt. Panathinaikos is toch een ervaren ploeg. En fysiek zijn we toch ook de mindere. De eerste Europese poulewedstrijd winnen is sowieso extra lekker. We hebben het in eerdere duels vaak genoeg weggegeven, vooral in een eindfase. Nu sluiten we het wél goed af."

Hoewel Ajax het lastig had in Griekenland, hadden de Amsterdammers het duel in het slot moeten gooien. "Uiteindelijk hadden we deze wedstrijd eerder moeten killen, hadden we er eerder 1-3 of zelfs 1-4 van moeten maken", erkent Veltman. "Net als tegen Vitesse bleef het verschil maar een doelpunt (1-0, red.). Terwijl de ruimtes er vaak wel lagen. De ruimtes waren soms zo groot als de Atlantische Oceaan."

En dat is de les die Veltman uit het duel met de Grieken trekt. "Door daar niets mee te doen, maken we het onszelf zó moeilijk. Wedstrijden sneller beslissen is een leermoment voor de komende duels."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws