Nouri verklaart opmerkelijke actie: '34. Het aantal titels dat wij moeten hebben'

Nouri verklaart opmerkelijke actie: '34. Het aantal titels dat wij moeten hebben'

23-09-2016 06:55
12

Abdelhak Nouri sliep een dag voor de bekerwedstrijd tegen Willem II allerminst rustig. Een mogelijk debuut in de Arena spookte door het hoofd van de negentienjarige middenvelder van Ajax.

"Ik speel hier al twaalf jaar, hè. Bijna je hele leven ben je bezig om in dit stadion te spelen", zegt Nouri in het Algemeen Dagblad. Trainer Peter Bosz bracht hem woensdag in het met 5-0 gewonnen duel een kleine twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. "Dat is dan geweldig. Maar je hoeft mij niet te vertellen dat dit alleen een leuk begin is. Meer niet."

Nouri luisterde zijn debuut prompt op met een treffer. De kleine spelmaker mocht, met toestemming van aanvoerder Lasse Schöne een vrije trap nemen en verraste Willem II met een lage trap. Daarvoor wilde een gedreven Nouri ook al een vrije trap nemen. "Maar Lasse lachte, gaf aan dat de volgende voor mij was en schoot zelf de 4-0 binnen", lacht hij in De Telegraaf. Na zijn doelpunt wees hij met de vingers naar zijn rug.

Wees Nouri naar zijn eigen naam? "Ook een beetje, maar vooral naar mijn rugnummer. 34, ja. Het aantal landstitels dat wij aan het eind van het seizoen moeten hebben. Ik ga er alles aan doen om daar een bijdrage aan te leveren", besluit de jeugdinternational in het AD. De kans is evenwel groot dat Bosz zaterdag tegen PEC Zwolle terugvalt op zijn vertrouwde basis. Al sluit hij een paar wijzigingen niet uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie