In het kort: Milik valt in bij winnend Napoli, PSV-opponent Rostov boekt zege

In het kort: Milik valt in bij winnend Napoli, PSV-opponent Rostov boekt zege

24-09-2016 23:37
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Milik valt in bij winnend Napoli
SSC Napoli is koploper Juventus weer tot op één punt genaderd. De grootmacht uit Napels won zaterdagavond met 2-0 van Chievo Verona. Manolo Gabbiadini, die in de spits de voorkeur kreeg boven Arek Milik, maakte in de 24e minuut de openingstreffer. Met zijn honderdste goal namens Napoli tekende Marek Hamsik voor de eindstand. Milik viel in de tweede helft in. Bij Chievo speelde Jonathan de Guzman mee. Napoli heeft nu veertien punten uit zes duels. Juventus staat op vijftien punten. De Oude Dame won eerder op de avond met 1-0 bij Palermo. 

PSV-opponent Rostov boekt zege
FK Rostov heeft z'n laatste duel in aanloop naar de Champions League-clash met PSV gewonnen. Zaterdagavond werd Lokomotiv Moskou met 1-0 verslagen. Met zijn derde doelpunt van het seizoen bezorgde Dmitry Poloz Rostov de drie punten. Door de winstpartij staat de Russische subtopper op de vijfde plaats in de Premjer Liga. Woensdagavond gaat PSV op bezoek in Rostov. 

Nipte zege voor Juventus
Juventus heeft zaterdagavond een bescheiden overwinning geboekt op Palermo. Op Sicilië werd het 0-1 voor de koploper van de Serie A. De overwinning kwam tot stand dankzij Edoardo Goldaniga, die kort na de pauze zijn eigen doelman passeerde. De Oude Dame heeft nu vijftien punten na zes competitieduels. Nummer twee SSC Napoli kan de koploper later op de avond tot op één punt naderen. Dan moet het wel winnen van Chievo Verona. 

Eerste overwinning voor Werder Bremen
De eerste competitiezege van het seizoen is een feit voor Werder Bremen. Na vier opeenvolgende competitienederlagen werd het VfL Wolfsburg van Jeffrey Bruma (negentig minuten op het veld) zaterdagavond met 2-1 verslagen. Tot de 86e minuut stond Wolfsburg met 1-0 voor, dankzij een own goal van Bauer, maar door late treffers van invaller Thy en Gebre Selassie won Werder alsnog. 

Vraagteken achter Aubameyang
Borussia Dortmund weet nog niet of het aanstaande dinsdag kan beschikken over Pierre-Emerick Aubameyang tijdens de Champions League-clash met Real Madrid. De aanvaller van de Bundesliga-grootmacht hield wat pijntjes over aan het competitieduels met SC Freiburg (3-1 winst) van vrijdagavond. "We moeten maar afwachten wat hij daaraan overhoudt en hoe hij er dinsdag voorstaat'', zei trainer Thomas Tuchel.

Verhoek gaat tekenen
Wesley Verhoek is mogelijk snel weer op een voetbalveld te vinden. De Delftse voetbalvereniging DHC is bezig met de komst van de oud-aanvaller van onder meer ADO Den Haag, FC Twente en Feyenoord. "We zijn bezig zijn overschrijving rond te krijgen. Hij speelde het laatst in India, dus daarover zijn we met de Indiase voetbalbond in de slag'', aldus trainer Rob de Lange in het Algemeen Dagblad

Goldaniga