Standard lijkt klaar voor clash met Ajax: eclatante overwinning op laagvlieger

25-09-2016 16:47
3

Standard Luik lijkt klaar voor de aanstaande Europa League-ontmoeting met Ajax. Zondagmiddag won de Waalse topclub met 3-0 van Eupen. Echt moeilijk werd het niet voor de Luikenaars, want al na zeven minuten kregen ze de openingstreffer cadeau.

Verdediger Siebe Blondelle legde een vrije trap breed, maar had blijkbaar niet gezien dat er niemand naast hem stond. De bliksemsnelle Benito Raman ging met de bal aan de haal en faalde niet: 1-0. Eupen begon zo met een achterstand en kon daarna nooit echt een vuist maken. Standard controleerde de eerste helft. Vlak voor de rust werd Mamadou Sylla dreigend, maar Alexander Scholz gooide zich voor de bal.

Na de pauze liet Eupen bar weinig zien. Het was wachten op de tweede Standard-goal. Uiteindelijk viel de treffer na een uur voetbal. Edmilson kreeg 'm op zijn naam. Standard-spits Ishak Belfodil miste even later een penalty, maar in de absolute slotfase zette de oud-speler van onder meer Olympique Lyon alsnog de 3-0 op het scorebord. Standard staat nu op een voorlopige vierde plaats. Donderdagavond volgt het bezoek aan Amsterdam.