Willem II vecht schorsing Kali niet meer aan: 'Project rammelt aan alle kanten'

Willem II vecht schorsing Kali niet meer aan: 'Project rammelt aan alle kanten'

26-09-2016 15:57
18

Willem II gaat geen beroep aantekenen tegen de straf van Anouar Kali, die vorige week woensdag in de beker tegen Ajax van het veld werd gestuurd na advies van de videoscheidsrechter. Kali had daarvoor van scheidsrechter Danny Makkelie een gele kaart gekregen voor dat vergrijp.

Eerder liet WIllem II de zaak wel voorkomen bij de tuchtcommissie. "Dat heeft voor negatieve publiciteit gezorgd", zegt directeur Berry van Gool van Willem II tegen het Algemeen Dagblad. "Onze belangrijkste beweegreden is niet goed begrepen. De KNVB heeft ons onvoldoende duidelijk gemaakt wanneer een videoarbiter eventueel in zou grijpen. Er was nog geen reglementering. Het was geen clear incident. De meningen zijn nog steeds verdeeld of Kali geel of rood verdiende."

Willem II heeft er geen trek in om in een zaak te belanden waarin moet worden vastgesteld hoe ver de videoscheids kan gaan. "Dat moet de werkgroep videoarbitrage maar doen. Bij Willem II blijft wel het onbehagen hangen dat we vrijwillig hebben meegewerkt aan een project dat nog aan alle kanten rammelde. Dat we een werknemer daardoor een tijd moeten missen voelt onrechtvaardig aan."

Kali is geschorst voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Eén van die wedstrijden heeft de middenvelder afgelopen weekend al uitgezeten tegen NEC. Het volgende duel is die met Feyenoord.