Van Langeleegte naar Chicago: 'Kijk je naar links en staat Pirlo daar'

Van Langeleegte naar Chicago: 'Kijk je naar links en staat Pirlo daar'

27-09-2016 08:01
7

Waar hij ooit speelde op De Langeleegte en De Vijverberg, trof Michael de Leeuw dit weekend Andrea Pirlo en David Villa van New York City FC. Als spits van het Amerikaanse Chicago Fire beleeft hij zijn droom in de Major League Soccer.

"Alles hier is een hele belevenis", laat De Leeuw weten in De Telegraaf. "Pas heb ik ook al tegen Kaka (Orlando City FC, red.) gespeeld. Dan kijk je in de spelerstunnel naar links en staat daar toch Pirlo maar even. (...) David Villa maakte tegen ons ook gewoon weer twee goals. Die heeft bij Barça gezeten en als je dat allemaal ziet, dan snap je ook waarom. Die twee nemen zo'n heel team op hun rug. Achteraf is het zo mooi om tegen zulke jongens gespeeld te hebben."

De Leeuw is in een compleet andere wereld terechtgekomen. Het is niet meer even met de bus van Groningen naar Amsterdam. "Je maakt geen busritjes meer, maar vliegt gemiddeld zo'n twee uur voor elke wedstrijd. Je speelt echt op een continent, dus je hebt met tijdsverschil en steeds wisselende weersomstandigheden te maken", legt hij uit.

De voormalige publiekslieveling van FC Groningen vertrok deze zomer bij de Trots van het Noorden om zijn avontuur in de Verenigde Staten aan te gaan. "Natuurlijk zijn er momenten dat je vrienden en familie mist, maar ik heb hier geen moment spijt van. Dit is het mooiste buitenlandse avontuur dat ik me kon wensen."