'Toen ik Bert opbelde, bleek dat de FIFA allang met Van Basten gesproken had'

'Toen ik Bert opbelde, bleek dat de FIFA allang met Van Basten gesproken had'

28-09-2016 09:48
9

Michael van Praag vindt de manier waarop de FIFA aan de haal is gegaan met assistent-bondscoach Marco van Basten niet kies. Dat vertelde de KNVB-voorzitter woensdagochtend op Radio 1. 

"Het is tegen alle afspraken in. Ik werd op 24 augustus gebeld door FIFA-voorzitter Gianni Infantino", aldus Van Praag. "Hij gaf te kennen dat de FIFA geïnteresseerd was in Marco van Basten. Ik was toen op verkiezingscampagne voor het voorzitterschap van de UEFA en gaf Infantino het telefoonnummer van toenmalig directeur betaald voetbal Bert van Oostveen."

"Toen ik Bert vervolgens opbelde, bleek dat de FIFA allang met Marco gesproken had. Dat hoort gewoon niet", vervolgt Van Praag. De voormalig Ajax-preses is blij voor Van Basten, die zich bij de wereldvoetbalbond bezig gaat houden met de innovatie van spelregels en voetbal in het algemeen. 

"Ik ben blij voor Marco dat hij die fantastische baan heeft. Hij is niet weggegaan omdat hij het bij de KNVB niet naar zijn zin had. Iedereen roept: zie je wel, hij loopt weg bij de KNVB. Maar hij is weggegaan omdat hij een fantastische baan kon krijgen bij de FIFA."