Wormgoor: 'Blij dat ik niet naar overvliegende straaljagers hoef te kijken'

Wormgoor: 'Blij dat ik niet naar overvliegende straaljagers hoef te kijken'

08-10-2016 09:34
3

Vito Wormgoor is helemaal op zijn plek bij het onbekende Noorse Aalesunds. De verdediger ziet overeenkomsten met zijn vorige Nederlandse werkgevers. Wormgoor is blij dat hij voor een avontuur in Scandinavië heeft gekozen en niet in Turkije.

"Het gaat hier net zo aan toe als bij Utrecht, De Graafschap en ADO. Heel familiair en ongedwongen", vertelt Wormgoor aan het Algemeen Dagblad. "Deze week nog kregen Edwin Gyasi, de andere Nederlander die hier voetbalt, en ik de sleutel van het stadion. We wilden 's avonds graag nog even wat afwerken op doel. Vonden ze best. 'Pak maar dertig ballen, als jullie alles maar netjes achterlaten'."

Aalesunds pikte Wormgoor transfervrij op. "Turkije was ook een optie, maar dan had ik puur voor het geld gekozen. Nu ik hier rondloop, ben ik blij dat ik tijdens trainingen niet naar overvliegende straaljagers hoef te kijken, terwijl ik me afvraag hoe het met mijn meiden thuis zal zijn."

Hoe lang hij bij zijn huidige club blijft, is de vraag. "December is een ideaal moment om over te stappen, dan begint de nieuwe MLS USA. Het is een droom van mij om in de VS te spelen en te leven. Ik ben er nog niet uit. Eerst maar eens erin blijven met Aalesunds. Nog vijf punten en we zijn veilig. Dan is mijn Noorse missie geslaagd."