De Leeuw oog in oog met Pirlo: Daar voel ik me toch net wat te trots voor

De Leeuw oog in oog met Pirlo: "Daar voel ik me toch net wat te trots voor"

08-10-2016 11:21
13

Michael de Leeuw heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn overstap naar de Major League Soccer. De Nederlandse aanvaller van Chicago Fire kreeg van zijn oude club FC Groningen óók de mogelijkheid om langer in de Eredivisie actief te blijven. 

De Leeuw (30) jaagde echter zijn dromen na en ging aan de slag in de Verenigde Staten. "Ik had een mooie aanbieding van FC Groningen, maar had mijn zinnen gezet op een vertrek naar het buitenland. (...) Als er niks was gekomen was ik doorgegaan in Nederland, maar gelukkig werd Chicago snel concreet. Amerika spreekt me aan. Ik was er wel eens op vakantie geweest en dacht altijd: als ik de kans krijg om hier eens te spelen, grijp ik die met beide handen aan. Dat heb ik gedaan", legt hij uit in een interview met het Brabants Dagblad. 

Tijdens een competitieduel met New York City FC (4-1 nederlaag) stond De Leeuw - die al vier goals maakte voor z'n nieuwe werkgever - onlangs oog in oog met Andrea Pirlo. "Je merkt dat hij nog steeds klasse heeft. Hij speelt zó slim. Telkens als we druk op hem zetten, kwam hij er met een simpele schijnbeweging of steekpass onderuit", vertelt de kopspecialist.

Naar het shirt van de Italiaanse legende heeft hij niet gevraagd. "Daar voel ik me toch net wat te trots voor. Ik vond het al mooi genoeg om tegen zo'n grote baas te mogen spelen."